Mám doma rebela :)

Přemýšlela jsem, co bych napsala jako další článek na moji tak trochu “opomíjenou” záložku, ve které si píši jen tak o životě, který žiji. Je toho tolik. Můj život je opravdu rychlý a plný dějů, věcí, setkání, zkušeností. Za mnohé vděčím svým dětem. Jak říkám na svých seminářích: “mé děti jsou ti mí nejvěší učitelé, které jsem kdy v životě potkala” a podle filmu PRETTY WOMAN, kdy se Julia Roberts ptá svého bohatého přítele, kam až ve škole došel, kolik že má tříd … tak jako on i já jsem došla nejvýš…. Ano,ale!  Všechno, co je pro mě v životě důležité jsem se naučila až po skončení školy a to i té vysoké. Dělám sice zatím práci, kterou jsem vystudovala, ale vím, že už se můj čas chýlí ke konci. Že důvody, které mě tam “držely”, začínají pomíjet a energie se mění a mě propouští. Toto nejsou jen slova, toto je má víra, mé přesvědčení, můj životní styl . A tomuto všemu mě naučili mí dva synové. Dnes už jim je 20 a 18. Obzvláště ten malý – ten 18ti letý je můj velký učitel – učitel celé rodiny. Někde na FB jsem četla článek, z něhož mě zaujala jistá část, se kterou hluboce souzním:… když muž zemřel, doprovázel ho na cestě do nebe Bůh a nesl kufr. Muž se stále vyptával, co že v tom kufru nese . On že jeho věci. A muž hádá, hádá a mimojiné zmíní, jestli v tom není náhodou jeho žena a děti, přátelé…. Odpověď byla dokonalá: …”oni ti nepatří, náleželi jen tvé životní stezce”… Jedna z nádherných pravd, které jsem si měla uvědomit již dávno ))) Ale to bych nebyla já, abych jako rybička v akváriu pořád nenarážela na stěny poměrně malé nádoby, než jsem pomocí hlavně dětí zjijstila, že se dá plavat v nekonečném moři …a nejen plavat))) Jo jo, naše ego a vzpurná mysl, zanesená spoustou doporučení , jak se má správně žít, pracovat, vychovávat děti… vše se otočilo naruby. A TO NAŠTĚSTÍ! Konečně jsem pochopila, prozřela. Málem mě to stálo zdraví a život a to i syna, ale pochopila. Dnes když se ohlédnu v čase zpět, nechápu, jak jsem mohla být tak paličatá, slepá vůči životu, vůči svému cítění. Jak daleko jsme my matky schopny jít, abychom prosadily svá určitě rozumná a jedniná správná doporučení. Jak hluboce dokážeme popírat to, co uvnitř cítíme a nedokážeme to projevit , protože to je odlišné od toho, jak to cítí maminka, sestra, sousedka……Ovlivněny spoustou chytrých a ještě vzdělanějších poradců…. Se synem jsme se od 15 dostali do tak neúnosných problémů, že jsme vystřídali psychopogy, psychyatry , sociálku … a až jsem se dostala přes mozkovou smrt na “druhý břeh” konečně jsem pochopila ))) Děkuji všemu, co se mi v životě stalo, jakkoli to bylo těžké. Já to konečně pochopila! Mám doma rebela – indigové dítě. V tomto článku vám jen ukážu fotku opravené kliky. Když řeknete chlapečkovi, ať si vymění kliku u pokoje a potom když večer jdu za ním do onoho pokoje , propadne mi na klice ruka… proč asi?

        

 

 

Myslela jsem že mě trefí. )) Odmítl to předělat, protože mít kliku jako brácha, jako ostatní je pro něj nuda))) Vybočuje z řady “každou” větou, „každým“ činem, zjevem, názorem… Není to rebelování v důsledku prostestů dítě, rodič, puberta ))) On je skvělý, máme super vztah, velice otevřený a žádné téma není tabu. Ale musela jsem pochopit, že jeho energie, kterou se projevuje tady v tomto světě, ve svém životě je rebelská. A tak to zůstane. I když se projevy díky věku zmírní ))Najednou mi došlo, že čím více jsem vychovávala, nastavovala hranice, aplikovala různé poučky, tím to bylo horší. Teď má volno. Je svobodná bytost, která si je plně vědoma své zodpovědnosti za vlastní život. Začali jsme gymnáziem a přes éru uměleckého kováře to vypadá, že dokončeným vzděláním bude prozatím to základní. Dokud nebude cítit,že současné školství je pro něj přínosné…? Ale věřím, že se neztratí a možná se bude mít lépe než se třemi tituly z vysoké školy. Ale trvalo mi, než jsem mu svobodu darovala. Ono v 15 je to brzo ))) Indigové děti jsou prostě požehnáním pro rodiče. Rozbíjí vše, co je nefunkční . Termín indigových dětí je mnohdy neuchopitelný pro okolí, ale to, že je rebel mi metoda Octo Codes vysvětlila dokonale ))) Máte doma také takové dítě? Dítě, které bude chodit do školy až bude od 9hod, až se bude vyučovat to, co ho baví, až ho učitel zaujme a bude pro něj přirozenou autoritou …. A tak dále, a tak dále …))) Oni jsou prostě úžasní )))

9 znaků rebelské /možná indigové / energie:

1.Jsou velice intuitivní, citlivý, ale ví, co chtějí, ví, že život je o něčem více, než jak nám bylo říkáno.
2.Mívají problémy ve škole s autoritami, dogmaty, příznivci rutiny…přišli sem proto, aby tato nefunkční pravidla narušili, změnili…
3.Nikam nezapadají. Mají pocit, že nikam nepatří, jsou nezlomní a nenásledují davy.
4.Jsou neuchopitelní pro standartní společnost a tak dostávají v dětství nálepky typu ADHD, ADD… a jsou často tlumeni léky / i toto je naše osobní zkukšenost , naštěstí je syn nejedl s tím, že mu nikdo nebude měnit jeho osobnost. Měl více rozumu než my dospělí /.
5.Pokud to pochopí a je jim dán prostor, jejich energie se stane vyzrálou a postaví se na stranu pomoci lidem, společnosti… tím, co konají . Dokáží najít své životní poslání.
6.Jejich energie je obrovská a neutuchajíci. Jsou schopni rozjet více úrovní, ale měli by si uvědomit, že je pro ně důležité tuto energii fokusovat na jednotlivosti a dělat je ve sledu za sebou . Jinak jim hrozí zahlcení . Jsou to obvykle “srdcaři”.
7.Neumí předstírat, odmítají nosit společenské masky, neb dobře ví, že jsme tady proto, abychom byly sami sebou a toto nám dokonale ukazují svým postojem k životu.
8.Mívají v dospělosti problémy si udržet zaměstnání – jejich touha srdce po svobodě je vede k tomu, že si často vytváření práci svobodnou , po svém .
9.Je pro ně důležité si najít podobné osobnosti, aby se neztratili, neb si někdy – zvláště v dětství a mládí připadají divní. Oni si mají uvědomit, že jsou majákem, který dokáže lidi nasměrovat a spojovat na jejich cestě .

 

 

Sdílej

2 thoughts on “Mám doma rebela :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *