Výchova dětí :)))

Jak vychovat své děti v zajetí “dobře míněných rad”...🤣🤣

zaujal mě ráno článek na FB … viz níže…. A tak jsem si vzpomněla na sebe , na své urputné snahy a na to, jak to mé děti se mnou neměli lehké :))) Ale to většina z nás zná :))) O tom není třeba dlouze povídat … protože jsem jangovka :)) tak vám řeknu rovnou řešení: je to třeba jedna z mnoha cest – ale mě pomohla :)) : http://www.radule.cz/index.php/sample-page/

Díky této metodě jsem se již mnohokrát  svým dětem v duchu i nahlas omluvila za mnoho kopanců ve výchově, které jsem “v dobré víře”…. udělala. Myslím, že klíč k “intuitivní rodičovské výchově” vede přes vlastní SVOBODU.Pokud se znáte, jste sami sebou bez “nasátých” programů svého okolí… dáte respekt i potřebám dítěte… A USTOJÍTE JE!!! I když má školský systém, partner či maminka jiný pohled ……🤣🤣🤣✌🏽✌🏽

a tady ten článek s odkazem …:

Mateřská dovolená není dovolená. Je to naše nová pracovní pozice, pro kterou jsme nebyly vzdělávány, a u prvního dítěte ani nemůžeme uplatnit zkušenosti z předchozích zaměstnání. Nadřízený nám neřekne, co od nás očekává. Na pomoc nemáme zkušené kolegy, kteří by nám řekli, „jak to tady chodí“. Místo toho se obracíme na své kamarádky, které nám sice ochotně poradí, ale v souladu s tím, jak to chodí u nich doma. A my brzy zjistíme, že to, co funguje jiným, se nedaří nám. A nemusí to znamenat, že děláme něco špatně. Jen používáme osvědčené postupy, které se osvědčily někomu jinému.

Maminky totiž nejsou stejné. Některé naplňuje péče o domácnost, jiné se raději věnují intelektuálnímu rozvoji svých dětí. Některé maminky se do svých dětí přirozeně vciťují, ale někdy si až moc berou pocity dětí osobně. Některé maminky se snaží dítěti logicky vysvětlit, že jeho emoce nikam nevedou, a raději „řeší problém“. Některé mámy se ochotně pouštějí s dětmi do dobrodružných akcí, ale je pro ně těžké fungovat v pravidelném režimu. Jiné režim přirozeně nastavují, ale jejich děti se s ním nějak nechtějí smířit.

Nic z toho není špatně. Špatné je si myslet, že je správné všechny děti vychovávat tak, jak to děláme my. Nebo že nevychováváme dobře, protože to děláme jinak, než naše sousedka. Musíte si uvědomit, že do toho, jaká jste máma, se promítá to, jaká jste osobnost, jaké máte vrozené potřeby. A vedle toho je tu vaše dítě, které má také svoje vrozené potřeby. A je velmi pravděpodobné, že jiné než dítě vaší kamarádky, a dokonce jiné, než máte vy.

V nové práci máme většinou tříměsíční zkušební dobu. My i zaměstnavatel to můžeme ukončit, když jsme si spolupráci představovali jinak. V mateřství tuhle možnost nemáme. Musíme to zvládnout a máme právo na pomoc. Jen si musíme dávat pozor, kam si pro „dobré rady“ chodíme. Minimálně v tom, jak vychovávat různé typy dětí, vám může být pomocníkem kniha NEJSOU STEJNÉ. Do té můžete nahlédnout zde:
teorietypu.cz/kniha-nejsou-stejne

Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *